In memoriam: Fred Hazenoot

zaterdag 27 maart, 2021

Afgelopen woensdag is na een kort ziekbed ons gerespecteerde lid Fred Hazenoot overleden. In Noordwijk genoot Fred een grote bekendheid als makelaar, bij de ZVN was hij vooral bekend als fervent Dart zeiler die ieder jaar, geholpen door zoon Dick, zijn eigen stelling opbouwde om de boot veilig te stallen. Dochter Kim en haar gezin hebben inmiddels ook een “thuis” gevonden  bij de ZVN. Fred’s vrouw Tiny is onderdeel van een grote ZVN vriendinnengroep die ook buiten het seizoen met elkaar optrekt. Met Fred verliezen we een vertrouwd gezicht, een warm en hartelijk mens. We wensen de familie, vrienden en alle betrokken veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Beste leden,

In mijn laatste nieuwsbrief heb ik verteld dat het niet goed ging met Fred Hazenoot. Tot mijn grote spijt moet ik nu al meedelen dat hij afgelopen woensdag 24 maart is overleden aan de gevolgen van zijn ziekte. Acht weken geleden kwam hij met het slechte nieuws uit het ziekenhuis.

Dat hij een echte zeiler en ZVN-er in hart en nieren was bleek meteen na de diagnose, want hij had nog één wens die we gelukkig met behulp van een groot aantal vrijwilligers hebben mogen vervullen!

Fred wilde heel graag nog ons nieuwe clubhuis van binnen zien, maar ook het oude vertrouwde clubgebouw én de zee waar hij al zoveel jaren op zeilde met z’n Dart.

Het werd een hele operatie en een onvergetelijke middag. Met hulp van Stichting Ambulance Wens werd hij naar de strandafgang 10 vervoerd waar hij met de Unimog van de KNRM het strand op ging naar ons oude clubgebouw. Weer terug op de afrit ging hij met de ladderwagen van de Noordwijkse brandweer naar de bovenverdieping en mocht ik hem rondleiden in zijn rolstoel! Hij heeft er echt van genoten! Bij deze wil ik alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor alle hulp deze bijzondere middag.

Zij binding met de zee en onze vereniging blijkt ook uit de rouwkaart. We verliezen in Fred een hooggewaardeerd en altijd betrokken lid. In onze harten leeft hij voort.

Vanwege de Corona maatregelen is de crematie in beperkte kring, maar een kaartje sturen naar de familie zal zeker gewaardeerd worden.

Cees Rodenburg, voorzitter ZVN