Links

Importeurs / fabrikanten

Hobie Cat Holland
De Hobie Cat importeur is terug na een faillissement. Johan en Fred hebben hun handen vol aan de boten, dus de website is nog niet vernieuwd. Er is veel info te vinden over het enorme assortiment, zeilvakanties, aankomende evenementen, foto’s en andere extra’s. Gesitueerd in Noordwijk aan de Jan van Gent.

Sail Center
Importeur van o.a. de Capricorn F18 maar ook van Laser en Dart. Te vinden bij Marina Almeerderzand (v/h Muiderzand) waar ook De Roerkoning zit. Remco Kenbeek is de drijvende kracht erachter.

Mulder Catamarans
Importeur van Laser, Dart en sinds vorig jaar ook Mystere en KL. Heeft daarmee een heel mooie range van boten in het pakket gekregen. Van jeugd tot topzeiler, voor ieder wat wils. Van oudsher gevestigd in Zaandam.

Sirena Voile
In samenwerking met topzeiler Yves Loday heeft Sirena de KL-serie omgebouwd naar de SL15.5 en later de SL16, een boot die zeer populair is bij clubs en scholen in Frankrijk voor de jeugd. De FFV heeft de SL16 tot voorkeurslijn bestempeld. De boot is een goed vervolg op de Hobie Dragoon, ook met skeggen en spinaker uitgerust.

Ventilo
Ook dit merk is niet bij iedereen even bekend, maar in Zwitserland worden zeer innovatieve cats ontwikkeld en gebouwd. In een land als Frankrijk behoort dit merk tot de top. Met een Ventilo hoor je er echt bij.

Mattia
Nog zo’n merk waar we in Nederland niet veel van weten. Vreemd genoeg komt deze Italiaanse boot nog wel in België voor. Karakteristiek zijn de zachtroze hulls van de Formule 18 Mattia Flash. Onbekend maakt onbemind bij de Nederlander.

Cirrus
Nu we toch bezig zijn… Het Franse merk Cirrus wordt nu ook in Nederland gezien en dan vooral door het feit dat het team Heemskerk/Tentij op de Cirrus R F18 is gestapt. Een importeur hebben we nog niet kunnen vinden.

Tornado
Volgens sommigen de ultieme catamaran, voor anderen een relikwie uit het verleden. Feit is dat de Tornado zich dankzij een facelift als Tornado Sport nog enige tijd als Olympische catamaran kon zijn tot en met de spelen van Beijing 2008. En feit is dat de snelste veelal uit de fabriek van Marstrom in Zweden komen. Andere Europese bouwer is Graham Eeles uit GBR.

Performance Sails
Tegenwoordig de standaard zeilmaker voor Nacra catamarans in Europa, daarmee de tegenhanger van Elliot & Petterson. Te vinden bij Watersport Scheveningen en mede gebaseerd op de (wedstrijd) ervaring van Peter Vink. Dus ook op internet.

Klasse organisaties

Hobie Associatie Nederland
Op de URL Hobieclass is de vernieuwde (2009) Hobie Associatie te vinden. Veel nieuws en foto’s over evenementen, maar ook trimtips e.d. Alles wat je over Hobie zeilen wilt weten, zeg maar.

Nederlandse Dart Klasse Organisatie (NDKO)
Het NDKO heeft een eigen web site ingericht met onder andere actueel nieuws, informatie over de klasse, de verschillende Dart typen, foto’s en de wedstrijden. De wedstrijd kalender voor 1999 is op de site nu al beschikbaar.

Dutch Nacra Association
Dit is de site van de Nacra associatie (vnl. Nederland) met zeer veel info over deze klasse per boottype. Met ook informatie over de nieuwe classrules. Bovendien zijn ook alle laatste raceresultaten van het seizoen op deze pagina’s te vinden.

International Hobie Assocation
Hobie cat worldwide. Eindelijk een eigen domein voor de grootste associatie. De Hobie way of life vind je ook op deze leuke site met natuurlijk veel Hobie info…

F18 internet site
Zo’n titel zegt toch al genoeg? De nieuwe officiële site van de Nederlandse F18 klasse-organisatie. De site is nu geheel up to date, bijgehouden door Pieter Oskam. Is goed van de grond gekomen, veel info over deze zeer actieve wedstrijdklasse.

International A-cat Associatie site
De nieuwe site van de klassevereniging van de A-cat is te vinden op dit adres. De A-cat zit verschrikkelijk in de lift dankzij veel beweging aan het botenfront.  Alle fabrikanten zijn nu bezig met nieuwe rompvormen. De rompvorm van de Hobie Fox is direct afgeleid van de succesvolle Flyer en inmiddels is de A2 van Nacra ook succesvol. En de DNA is de laatste (Nederlandse) innovatie. De nationale KO is hier te vinden.

CTC
CTC is de afkorting van Catamaran en Trimaran Club Nederland. De CTC is een vereniging die in 1968 is opgericht om het zeilen in schepen met meer dan één romp te bevorderen (en dan niet zozeer de beachcats maar meer de “live aboard” uitvoeringen). De vereniging doet dit door het houden van bijeenkomsten, het organiseren van wedstrijden en tochten, het verstrekken van informatie en adviezen en het uitgeven van het CTC-Nieuws.

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
Dit is de nieuwe site van de KNRM. Zonder hun zouden we eigenlijk nergens zijn. Speel ook hun nieuwe fantastische spel. Achter de schermen is de inbreng van Thomas Steenvoorden uit Noordwijk te zien. Mooie site.

Watersportverbond
Het Nederlands Watersportverbond is ook op het internet te vinden. Deze site is geheel vernieuwd, en qua stijl is hij echt heel mooi. Onze nationale autoriteit die bijna failliet ging door een mooi full colour magazine Schipper m/v. Bestel online het regelboekje of regel je startlicentie.

Wedstrijd sites

Hobieworlds
Een Europeans niet aanspreken genoeg? Dan zijn de Hobie Worlds misschien wel wat voor je. Iets minder dichtbij maar wat deert dat.

Eurocat Carnac
Ieder jaar rond 1 mei gaan Franse en buitenlandse catzeilers richting Bretagne. In Carnac wordt dan Eurocat gehouden, met ieder jaar zo’n 300 boten aan de start. Na een paar dagen op een gatebaan te racen, volgt de Raid de Houat naar een eiland voor de kust. Ook in de buurt van Carnac is voor de watersporter veel te beleven, ga eens in de haven van Trinité sur Mer kijken naar de big cats.

America’s Cup
Volg de strijd om de oudste sportbokaal ter wereld: de America’s Cup. Laatste editie met een monohull in 2007 leverde opnieuw een overwinning op voor het Zwitserse Alinghi syndicaat. Daarna heeft men ontdekt dat de multihull veel spectaculairder is. Via de “kleine” AC45 is men inmiddels op de AC72 uitgekomen.

Sydney Hobart Race
De website geeft live beelden en uitslagen. Elk jaar in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw wordt deze geweldige race gevaren. Veelal zwaar weer en regelmatig ongelukken. Voor de die hards.

Kieler woche
De Duitse evenknie van de Spa Regatta in Medemblik, strijd voor de Olympische Klassen. Ieder jaar vlak voor Texel gehouden in Noord Duitsland.

Delta Lloyd regatta
Vroeger de Spa Regatta, daarna de Breitling Regatta en nu de Delta Lloyd regatta. Jaarlijkse zeilregatta voor de Olympische klassen in Medemblik. De moeite van het bekijken waard, online als ook aan het IJsselmeer. Meestal in mei, voor Texel.

Delta Lloyd North Sea Regatta
Grootste meerdaagse zeilevenement op zee in Nederland. Een echte PR tool op internet. Mooie site, en wordt elk jaar tot nu toe weer frequent geüpdate. ieder jaar tijdens het Pinksterweekend, in Scheveningen.

Ronde om Texel Site
Deze wereldberoemde race heeft een eigen site, bezoek hem even en kijk wat de race voor U in petto heeft. Tijdens de wedstrijd is een aantal deelnemers online te volgen. Je kan vanaf nu vele andere dingen doen op die site. De URL is www.roundtexel.com.

Volvo Ocean Race
Opvolger van de roemruchte Whitbread race. In het najaar van 2005 begon deze editie met het succesvolle Team ABNAMRO en nog meer Nederlandse inbreng. Volgende editie zal vermoedelijk in 2013 of ’14 starten.

Open Nederlands Kampioenschap
In het najaar vinden Nederlands Kampioenschappen van diverse Olympische klassen tegelijk plaats. Lijkt de nationale voortzetting van de ISAF formule voor de World Sailing Games.

Noordwijk en omgeving

Bora Bora
Bora Bora; niet alleen een Frans Polynesisch atol in de Pacific en een fraaie strandtent in Scheveningen, ook een authentieke sloepgetuigde catamaran die haar ligplaats heeft bij Zeil Vereniging Noordwijk. De eigenaren mogen er graag mee op internet pronken, want ook de nieuwe eigenaren hebben een website.

ABC-design
Voor al uw grafisch ontwerp, fotografie en internet! En  de opmaker van ons eigen clubmagazine “De Semafoor”. Wil je ook graag een mooie internetsite zoals b.v. Hobiecat, neem dan even contact op.

RTV NENS
Lokale omroep voor Noordwijk en Noordwijkerhout samen die ook regelmatig de ZVN aan het woord laat. Minstens 1 keer per jaar een locatie-uitzending op strand. In het weekend actief met het programma Sportboulevard.

VV Noordwijk
Eén van de bekende voetbalclubs van Noordwijk, nu ook op een eigen internetadres online te vinden.

Scouting Norvicus
Altijd een goede basis om met zeilen in aanraking te komen, maar de scouting biedt naturlijk veel meer. Gesitueerd nabij de Van Berckelweg ook op internet actief.

Noordwijk.com
De uitgever van de gemeentegids heeft ook een digitale versie gemaakt. Boordevol (actuele) informatie, een bezoekje (of Favoriet) waard.

Katwijkse Reddingsbrigade
Leuke site van onze reddingsbrigade-buren. Zitten veel handigheidjes in de site en veel actuele info.

Welkom in Noordwijk digitaal
De Noordwijkse gemeente online. Het nieuwe elektronische gemeentehuis. Bevat een linkspagina naar Noordwijkse instellingen. Via de URL kom je ook op de pagina van Noordwijk Marketing terecht met een verwijzing naar toeristische informatie, evenementen etc.

HSV De Sportvisser
De Noordwijkse sportvisvereniging, zowel binnenwater als op zee. Sinds enige tijd een eigen domein. Locatie op strand voor de vuurtoren.

Andere watersportverenigingen

Genosea
Genosea is in 1986 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een landelijke vereniging met zo’n 200 leden die allerlei tochten organiseert, zoals de naam al zegt, voornamelijk op zee. Op de website wordt een overzicht gegeven van de vereniging en de spelregels, het programma en verslagen van reeds gevaren tochten.

Royal Yacht Club Hollandia
De K.Z.& R.V. Hollandia is een wedstrijdgevende vereniging voor zowel zeilen als roeien.

Watersportvereniging Warder
Check it out yourself. Deze Edamse watersportvereniging heeft een leuke beschrijving op internet staan.

Beach Cams (ja juist, camera’s die gelijk verbonden staan met het internet zodat je LIVE het strand kan zien. )

Kustzeilvereniging Wassenaar
Onder de paraplu van Spots4U staat hier nu een webcam vanaf de duinpan naar de zee gezicht. Zeer de moeite waard omdat er ook een mooi weerstation aan vast zit.

ZEEZICHT
Strandrestaurant Zeezicht aan de boulevard in Scheveningen heeft een webcam op de pier gericht en hier vandaan wordt zeer regelmatig een foto gemaakt in goed kwaliteit.

Zeilinformatie sites

Virtual skipper
Droog oefenen kan geen kwaad, en deze website is daar heel goed voor. Let wel goed op in welke richting de boeien gerond moeten worden.

catamarans.pagina.nl
De verzamelsite van catamaran zeillinks die onderdeel uitmaakt van de bekende www.startpagina.nl.

Van Rietschoten Trofee
Sinds 1981 wordt jaarlijks de Van Rietschoten Trofee uitgereikt aan de beste zeiler/zeilster van Nederland. De prijs is vernoemd naar Conny van Rietschoten die tot tweemaal toe de Whitbread Race heeft gewonnen. De stichting Zeiltrophy zorgt voor de uitreiking van de prijs.

Catamaranzeilen en meer in Wassenaar
Catamaranschool Zeehelden in Wassenaar timmert al jaren aan de weg en heeft ook het jeugdzeilen binnen de KZVW op de kaart gezet. Maar of je nu wel of geen jeugd bent, bij deze catamaranschool kan iedereen leren catamaranzeilen. Naast cursussen en kampen is het ook mogelijk om individueel te zeilen, bedrijfsuitjes te organiseren etc.  en in de Watersportweek staan ook kiten, boarden en kayakken op het programma. Degelijke Nacra 500 en 570 staan hier ter beschikking!

Catzeilen in Portugal
Plannen om richting de Algarve te gaan? In Lagos is een zeilschool c.q. verhuur waar catamarans beschikbaar zijn (o.a. Hobie’s). Overigens kun je in de buurt ook prima golfen.

Catadesport
Even oefenen op je Frans (of vraag het Bertrand), maar dan heb je wel een zeer informatieve site specifiek voor het catamaranzeilen op je scherm. Veel mooie foto’s Wassenaar, toch?

www.zeilschool.com
Een lijst met de adresgegevens, URL’s en e-mailadressen van alle Nederlandse zeilscholen met een website.

Wharram.com
Mocht je je afvragen waar Aad Scheelings zijn boot vandaan heeft, kijk dan eens op deze site. Echt iets voor de zelfbouwers, dus misschien kan ook het “achterveld” van de ZVN hier nog ideeën opdoen.

www.zeil.com
Hier vind je een database met meer dan 3000 watersportadressen. Behalve dat is er ook ruimte om gratis voor een maand een watersport gerelateerde advertentie te zetten.

Clubracer.be
Ben je binnenkort in België? Kijk hier dan wat er op zeilgebied te beleven is. Maar ook als portal goed te gebruiken: zeer acuteel en alle takken van de zeilsport zijn te vinden. Een aanrader!

Catamaranzeilschool Westerslag
Aan de Texelse Noordzeekust gesitueerde zeilschool met cursussen voor beginners en gevorderden. Goede manier om met de brandingwatersport in contact te komen, hoewel niet naast de deur.

http://www.sail-online.com
Deze geweldige (Franstalige) site heeft een enorme hoeveelheid links naar diverse zeilwedstrijd sites op internet. Je kan er ook een e-mail abonnement opnemen zodat je het elke week of elke dag in de bus krijgt. Een aanrader.

The Daily Sail (v/h Mad for Sailing)
Al eerder door ons aanbevolen, in onze begintijd op internet (eind jaren ’90) dè site voor zeilers. Overkoepelende site met info over alles wat met zeilen, regatta’s etc. te maken heeft. Vooral goed uitgangspunt om lopende “round the worlds” te volgen.

Sailing Source
Dit is een overkoepelende site uit Amerika voor alles over sailing, regattas, verschillende zeilboten (Hobie Cat USA bijv.), zeilen, boeken en andere spullen die je bij het zeilen nog nodig hebt. Nieuwe URL.

Boatowners.com
Nu maar even een beschrijving in het engels: a general reference site for power and sail boat owners with information on most boating topics and an unusual method of listing that allows for very quick “surfing”.

Waterwerf
Op deze site zijn veel jachthavens, importeurs en andere bedrijven te vinden met alle info voor de Nederlandse watersporter.

Botenmarkt.nl
In de rij van startpagina’s, veilingsites en portals mag botenmarkt.nl natuurlijk niet ontbreken. Ook omdat zij de ZVN vermelden onder watersportverenigingen…

Zeiltijdschriften op internet

Sailreport
Als een catzeiler een zeilmagazine begint, dan moet het toch goed zijn? Diane Bogaards is doorgaans goed geïnformeerd dus hier vind je vaak het laatste nieuws.

Multihulls World
De site waarop de digitale versie te vinden is van dit meest toepasselijke magazine voor onze sport. Veel interessante artikelen, goed alternatief in plaats van een abonnement.

Sailing Breezes
Een site met veel internationale zeilinfo die ontstaan is vanuit het tijdschrift Sailing Breezes..

Aboard boats and yachts markets
Weer zo één: A specialised Internet service for marine companies with boats to sell or charter and other  companies related to the recreational boat market.

Zeilen!
Het bekende Nederlandse tijdschrift heeft een filiaal op internet geopend. Samen met de www.botenbank.nl voor een nieuwe boot.

Intersail Yachting Magazine
Een Engels zeiltijdschrift met veel informatie over alle aspecten van het zeilen. Hier kunnen ook ontwerpers van zeilen, huls terecht.

Diversen

Nauticlink
Nederlandse site van Noordwijker Bert Kuipers met gigantisch veel relevante zeillinks en actueel nieuws. Sinds enige tijd ook met een leuke webshop voor getijdenkalenders, wedstrijdhorloges en andere gadgets

Texel Rating
Op deze site is voor heel veel boten de Texel Rating te vinden. Zowel het reglement als een overzicht van de ratings.

HISWA
Deze link behoeft volgens ons geen nadere uitleg en spreekt wel voor zichzelf. Ieder jaar begin maart begint het zeilseizoen, zegt men graag…

Kitesurfen

Hanglos.nl
De grootste kitesurf nieuwssite van Nederland

KiteMana
Onze partner in kitesurfspullen. 10% Korting op alle spullen voor ZVN leden

KitesurfschoolNoordwijk.nl
Onze partner in kitesurflessen bij watersportcentrum Beach Break