Andere verenigingen

Kustzeilverenigingen

Zeilvereniging Noordwijk
Natuurlijk “the one and only” ZVN. U bent nu waarschijnlijk al op de site. Anders is het een aanrader om hem te bezoeken. Deze site is de beste uitvalsbasis voor een rondtoer over het web qua zeilen.

Katwijkse Watersport Vereniging “Skuytevaert”
“Zustervereniging” Skuytevaert heeft een leuke, grafische site en biedt erg veel informatie over de vereniging, interessante links, de waterstanden en veel meer. Registreer je eens voor het forum!

Watersportvereniging Zandvoort
Ook Watersport Vereniging Zandvoort is op het internet te vinden, als één van de eerste verenigingen trouwens. Deze site verandert regelmatig en is dus zeker de moeite waard van het bezoeken. In augustus de organisator van de Eneco Luchterduinen v/h NAM-REM Race, tegenwoordig naar “de pin”.

Kustzeilvereniging Bloemendaal
Gelegen in de beach hotspot van de laatste jaren is deze kleine catamaran- en kitevereniging ten noorden van Zandvoort.

KZVV (Kustzeil Vereniging Velsen)
Dit is de homepage van Zeil Vereniging Velsen, onder de rook van IJmuiden. Dit is een van de eerste zeilverenigingen geweest die zich op internet presenteerde (net als wij).

Botenvereniging De Werf
Ook een gecombineerde vis- en zeilvereniging, gevestigd in Egmond aan Zee.

Kustzeilvereniging Bergen
Bekend van Jazz & Sail in september, heeft ook deze vereniging zich op internet gevoegd. URL is enige tijd terug veranderd, ook bij ons. Nu een eigen domein.

Hargen 7.2
Jaarlijks organiseert men hier Hargen aan Sail. Geen club in het dorp, maar nabij een groot parkeerterrein waar in dat weekend allerlei activiteiten georganiseerd worden. De trip naar het noorden waard!

Botenvereniging Callantsoog
Ander NFB lid in de kop van Noord Holland, combi-vereniging voor zeilers en vissers.

KZV Den Helder
We gaan allemaal langs Den Helder naar Texel, maar weinigen zullen deze  club kennen. Ook deze club is aangesloten bij de NFB.

Kustzeil Vereniging Wassenaar
Meld je aan voor hun maillist en kijk wie er allemaal in Wassenaar zeilen. Club is vanuit Noordwijk te bezeilen en heeft sinds 2004 een mooi, eigen clubhuis.

Kustzeilvereniging Scheveningen
De Scheveningse KZV heeft een site met informatie over de vereniging. Bovendien is er ook de actuele weersituatie en een webcam op een strand paviljoen te vinden.

Jachtclub Scheveningen
Organisator van de North Sea Regatta en tevens NFB lid. Primair gericht op de jachthaven waar ook onze JAR te vinden is, maar ook catzeilers zijn welkome gasten in Scheveningen.

Haagse Kustzeil Vereniging
De homepage van de Haagse Kustzeil Vereniging. Vernieuwde URL en site sinds voorjaar 2004, maar deze vereniging is ook al wat langer online.

Sailcenter 107 – Kijkduin
Leuke site over deze zeilclub aan de zuidzijde van Den Haag, met veel clubinfo en altijd leuke hotlinks.

KZV ’s Gravenzande
Nog een NFB-loot op het internet is de Kustzeil Vereniging ‘s-Gravenzande. Zij geven info over de Westlandcup en de uitslagen van hun competitie. In 2005 hostten zij de EK Hobie voor de H14, Tiger en FX One.

Kustzeilvereniging Monster
Ook deze zeilvereniging heeft een eigen domein. Het heeft even geduurd voordat wij hem op het spoor waren, maar nu dan toch. Goede buren met ‘s-Gravenzande en Hoek van Holland, waarmee ook regelmatig wedstrijden gezeild worden.

Hoekse Watersport Vereniging
Ook NFB vis- en zeilvereniging en broedplaats van talenten, bevindt zich ook op internet, eveneens met uitslagen van de zeilcompetitie. Zeer informatieve site, kan met ons concurreren qua info. Iets minder extern gericht maar toch.

Kustzeilvereniging Rockanje
Voordat je bij Hellecat aankomt, passeer je de afslag Rockanje. Ook hier een NFB aangesloten vereniging en sinds enige tijd ook op internet.

Watersportvereniging Hellecat
De site van Hellecat (Hellevoetsluis) heeft veel info over de vereniging, de wedstrijden (Ronde Tiengemeten) en uitslagen van de wedstrijden (voorjaars- en najaarsbokaal) die door hen georganiseerd worden. Zeker de moeite waard om ff te bekijken.

Catclub Zeeland
Kleurrijke site van deze vereniging die in 1988 is opgericht. Begonnen als uitvalsbasis voor wedstrijden op het Veerse Meer beschikt de club nu over een locatie in Arnemuiden en in Vrouwenpolder (Noordzee). De moeite van een (digitaal) bezoekje zeker waard.

Catclub Bruinisse
Veel informatie en foto’s van deze Catclub uit Zeeland op het internet. Kijk ook even naar de windmeter op het Grevelingen.

KZV Westerslag
Internetsite van nog een kustzeilvereniging op Texel, waarvan ook veel buitenaf-zeilers lid zijn vanwege de Ronde om Texel. Het lidmaatschap van Westerslag maakte je lid van het KNWV en was een voorwaarde voor deelname aan de Ronde om Texel.

CKZ Texel
De 3e kustzeilvereniging op Texel ter hoogte van paal 33. De Cocksdorper KustZeilvereniging is gelegen in het noordelijkste puntje van Texel. Omdat zij net aan de Waddenkant van de vuurtoren is gelegen, is het met veel wind toch makkelijk om het water op te gaan. Wel eens meegemaakt dat er zeehonden met je mee zwemmen? Dan moet je zeker eens een bezoekje komen brengen. Je bent met of zonder boot van harte welkom. De koffie staat klaar.

Surf & Catamaranvereniging Oostmahoorn
Club aan het Lauwersmeer en ook aangesloten bij de NFB. Leuke website van een wat kleinere vereniging.

Zeilvereniging Roerkoning
Zeilvereniging Roerkoning is ook vertegenwoordigd op internet. Kijk maar eens naar deze site, met het digitale clubblad en alle laatste informatie over de vereniging. Noordwijkse wedstrijdzeilers hebben voor Muiderzand gekozen als voorbereiding op het seizoen. Voorjaarsbokaal vanaf april op zondag. Club is Watersportverbond aangesloten.

WSV Bestevaer
De catclub West Friesland is opgegaan in de naburige watersportvereniging, gevestigd bij het Regatta Center Medemblik. Op deze manier is aansluiting gevonden bij een actieve Watersportverbond-aangesloten vereniging met veel initiatief. Zo ook op internet. Leuke uitgebreide site met veel info over deze noordelijk (in Holland) gelegen vereniging. Organiseert jaarlijks “rondje IJsselmeer”, de Fastwell Race.

Nederlanse Federatie van Brandingwatersportverenigingen
Hier is natuurlijk de site van de belangenbehartiger van kustzeilend Nederland, de NFB. De site biedt veel info over catzeilen, zeevissen en toerzeilen. Ook vele links naar andere verenigingen langs de kust en op binnenwater. Weinig vrijwilligers dus ook weinig nieuws de laatste tijd…

Surf Clubs

Kust Surfvereniging Noordwijk (KSN)
Deze surfclub bevindt zich aan het Noordwijkse zuidstrand. Net als de ZVN is de KSN één van de “oerclubs” op hun gebied. Uiteraard is het kitesurfen ook hier een hot item en op de webpagina’s terug te vinden.

Surf Club Katwijk
Ook de Katwijkse surfvereniging is vertegenwoordigd op het internet. Kijk en vergelijk de site met de KSN. Succes daar in Katwijk. Ze hebben een nieuwe URL!.