Nieuwe Zeilcommissie is nog superactief!

woensdag 09 september, 2020

De ZVN kent de nodige commissies die het reilen en zeilen van de club kleur geven, en dit jaar is daar de zeilcommissie bijgekomen. Naast het wedstrijdzeilen (en de andere watersporten) probeert de zeilcommissie zoveel mogelijk booteigenaar te bewegen het water op te gaan. Afgelopen zondag was dat een toertocht, via de Katwijkse uitwatering richting Langevelderslag. Als het weer meewerkt, gaat ook de komende weekeinden nog gezeild worden, dus meld je hiervoor aan!

De Zeilcommissie heeft een WhatApp groep aangemaakt waarin de plannen gedeeld worden. Als je ook op de hoogte gehouden wilt worden, stuur dan even een bericht naar Karel van Herwaarden via 06-29073605.

De Zeilcommissie zou heel graag een tocht organiseren richting de grote zeeschepen die voor de kust van Wassenaar en Scheveningen liggen. Het weer moet dan wel meewerken, want de afstand is nog best behoorlijk! Afgelopen zondag was de uitdaging iets te groot; de wind kwam precies uit die hoek (dus een lang kruisrak) en de zeegang was ook nog vrij onrustig. Als alternatief is er, onder begeleiding van de Rescue, koers gezet richting de uitwatering en vervolgens noordwaarts richting de Langevelderslag. De groep boten houdt een oogje in het zeil, niet alleen van de eigen boot maar ook op elkaar. Zo is het vooral ook een leuke onderneming die uiteraard met een gezellig drankje met elkaar wordt afgesloten.

Hieronder een sfeerimpressie van afgelopen zondag.