Over Zeilvereniging Noordwijk

clubhuisZeilvereniging Noordwijk is een actieve kustzeilvereninging waar watersport en gezelligheid hand in hand gaan. Sinds 2011 staat het clubhuis van de ZVN jaarrond op het strand en dat betekent nog meer activiteiten en een langer zeilseizoen!

Onder de circa 300 leden van de ZVN bevinden zich zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers. Voor ieder wat wils. Op een catamaran, laser, klassieke catamaran of open zeilboot de Noordzee op. Met voor alle leden een ligplaats op het Noordwijkse strand voor het bekende Grandhotel Huis ter Duin en een clubhuis met uitstekende faciliteiten zoals douches, toiletten, lockers en een goed geoutilleerde bar.

Kenmerkend voor de ZVN is de zelfwerkzaamheid van de leden. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd door actieve leden, waardoor een lidmaatschap voor iedereen binnen bereik ligt. Dit zorgt ook voor een grote diversiteit binnen het ledenbestand van de vereniging.

Tot voor enkele jaren was er sprake van een ledenstop bij de ZVN vanwege het gebruik aan ruimte in het botenterrein. De versterking van de kust voor Noordwijk heeft de nood echter geledigd, zodat het weer mogelijk is om je aan te melden als lid met boot. Een perfecte gelegenheid om bij de meest actieve club langs de Noordzee binnen te komen!

clubhuis1De ZVN is mede-oprichter van  de Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen (NFB) maar sinds 2010  lid van het Watersportverbond. De jeugdzeilopleiding van de ZVN is CWO erkend.

Voor een uitgebreide kennismaking met de ZVN, kijk eens rond op onze uitgebreide website. Of kom een kijkje nemen op onze strandlocatie; van 15 april tot 15 oktober zijn we zeker “in bedrijf”.