Bestuur

Het bestuur van de ZVN bestaat sinds het najaar van 2013 uit 8 personen. Naast een voorzitter, secretaris en penningmeester zijn dit algemeen bestuursleden met diverse aandachtsgebieden.

* Voorzitter: Cees Rodenburg
* Secretaris: Ria van Rhijn (tevens vrijwilligerscoördinator)
* Penningmeester: Jacob den Houting
* Algemeen bestuurslid: Johan van der Bent (aandachtsgebied Bar)
* Algemeen bestuurslid: (vacature) (aandachtsgebied veiligheid)
* Algemeen bestuurslid: Rick van der Niet (aandachtsgebied PR en Redactie)
* Algemeen bestuurslid: Will van der Bent sr (aandachtsgebied Walschippers)

Cees Rodenburg heeft het voorzitterschap overgenomen van Klaas van Duin. Cees heeft het vliegen sinds de zomer van 2015 achter zich gelaten en heeft nu alle tijd om zich te storten op het voorzitterschap van de vereniging. Eén van de doelen van Cees is het creëren (en behouden) van een vereniging voor jong en oud. De sfeer moet goed zijn en iedereen moet zich welkom voelen.

Ria van Rhijn is Peter Visser opgevolgd als secretaris van de vereniging. Ria combineert deze functie met die van vrijwilligerscoördinator waarmee Ria zich de afgelopen jaren onderscheiden heeft. Voor haar is één van de speerpunten het verjongen van het vrijwilligerskader. Ria is blij dat Peter Visser haar voorlopig bijstaat met het voeren van de ledenadministratie.

In 2012 heeft Jacob den Houting het stokje heeft overgenomen van zijn voorganger Fons Peeters. Jacob woont praktisch aan zee en zeilt fanatiek F18. Dat deed hij tot 2013 met Bart Otto en gaat nu verder met dochter Babette aan de fok. In zijn jonge jaren was Jacob veelvuldig op Texel te vinden waar hij alle soorten catamarans door de branding joeg. Ook de beide andere dochters hebben via het jeugdzeilen de catamaran ontdekt.

Johan van der Bent is opgegroeid op de Zeilvereniging. Zijn vader is één van de walschippers en zijn moeder runt vrijwel iedere zondagochtend de bar. Johan zeilt met zijn neef Erik en is één van de fanatieke kiters van de vereniging. De Madlogger is een begrip binnen de vereniging, Johan is mede-eigenaar van deze catamaran. Daarnaast regelt Johan de barbezetting en weet hij voor de evenementen de beste bandjes te regelen.

Rick van der Niet is in 2002 toegetreden tot het bestuur en daarmee langstzittend. Als algemeen bestuurslid houdt hij zich vooral bezig met de PR van de vereniging. Rick zeilt vanaf 2010 met Astrid op een Wildcat. Zijn werk draagt ertoe bij dat de ZVN een mooi weerstation met enkele webcams heeft. Daarnaast onderhoud hij het contact met de gemeente Noordwijk. Ook Rick heeft zoutwater in het bloed en is nooit ver van het strand af te vinden.

Will van der Bent sr is eind 2009 toegetreden tot het bestuur als algemeen bestuurslid met het taakgebied Veiligheid in zijn portefeuille. Will is ook actief bij de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) en ook de Bouwcommissie kan op zijn steun rekenen. Net als die van zijn zoons Erik en Will jr. trouwens. En nog regelmatig stapt hij op zijn Prindle 16 zelfs voor een rondje om Texel.