Walschippers

Om toezicht te houden op de activiteiten op strand en op zee, beschikt de ZVN over de functie van Walschipper. Vanaf 1 mei tot 1 oktober is de post dagelijks door deze functionaris bezet.

Gerrit Guyt is aangetreden in het jaar 2000. Na vele jaren kok op zee te zijn geweest, brengt hij nu een vrolijke noot bij de ZVN. Samen met Gijs wisselt hij de weken af, zodat Gerrit in de week dat hij vrij heeft, nog even zijn garnalennetje vol kan trekken.

Sinds 2011 wordt de andere week ingevuld door de Gijs van der Niet. Gijs is aangetrouwde familie van Gerrit en een naar Katwijk geëmigreerde Noortukker. Ook hij heeft jaren op zee gevaren op de visserij. Gijs is ook actief lid van HSV De Sportvisser en heeft dus absoluut een sterke band met de zee. 

Leen van der Bent zit sinds 2006 de zaterdagen en de zondagen. Dit is een mooie aanvulling van zijn takenpakket als materiaalmeester. Voor de leden heeft dit als voordeel dat er geen verplichte zondagdiensten meer zijn en iedereen dus kan meedoen aan de wedstrijden.