Update COVID-19 en nieuwbouw clubhuis

zaterdag 09 mei, 2020

Alle ZVN-leden hebben deze week weer een bericht van het bestuur ontvangen, naar aanleiding van de wijzigingen in het overheidsbeleid t.a.v. COVID-19. Er is eindelijk zicht op een voorzichtig begin van het zeilseizoen! Ook is er goed nieuws te melden over de nieuwbouw, waarvan de gunning bijna definitief is. Binnenkort zal de bovenbouw van het huidige clubhuis op het strandvlak gezet worden, zodat parallel daaraan begonnen kan worden met de nieuwbouw. De opslag zal in containers ondergebracht worden. Lees verder voor de details!

Beste Leden,

Afgelopen woensdag hebben we weer allemaal met gespitste oren naar de toespraak van premier Rutte geluisterd, het magische woord “versoepeling” werd gelukkig veelvuldig genoemd want het lijkt er toch echt op dat er verlichting is ontstaan op de overvolle IC’s!

Hoewel er diverse stadia van versoepeling zijn benoemd is de eerste per 11 mei voor de ZVN nog niet zo heel belangrijk. Maar de volgende stap op 1 juni is wel van groot belang voor onze club want deze geeft ons de mogelijkheid om met kleine maar belangrijke stapjes het verenigingsleven weer voorzichtig op te starten!

Het wordt natuurlijk een heel apart seizoen, eentje als nooit tevoren maar ik beloof jullie dat we er alles aan gaan doen om er toch iets leuks voor elk van te maken! Pieter v.d. Brink is als bestuurslid met de portefeuille veiligheid verantwoordelijk voor het implementeren van een “coronaprotocol” voor onze vereniging, welke ergens in de komende weken na toetsing door de autoriteiten met jullie gedeeld zal worden.

Licht ik een tipje van de sluier dan zijn er op dit moment al een paar belangrijke datums, zaterdag 30 mei wordt de eerste dag dat de boten weer naar het strand kunnen, hoe het in zijn werk gaat in de Bierman garage wordt nog op een later tijdstip bekend gemaakt.

De opening van ons strandseizoen volgt daarna vooralsnog op 1 juni samen met de volgende echte versoepeling van de corona maatregelen (afhankelijk van de overheid).

En dan het laatste nieuws over de nieuwbouw

Komende week verwacht ik de bouwvergunning op papier te ontvangen en hoewel er onder zéér beperkte mogelijkheden nog bezwaar aangetekend mag worden gaan we de eerste stappen zetten op het strand om de bouw mogelijk te maken. Dat betekent dat we ons clubgebouw zónder benedenverdieping gaan verplaatsen in zuidelijke richting, ter hoogte van de speeltoestellen die daar nu staan. In plaats van de benedenverdieping komen buiten onze eigen containers, nog een aantal tijdelijke containers te staan voor de opslag van zeilen, pakken, stoelen, enz. enz. Het clubgebouw zal hier blijven staan tot de nieuwbouw volgend jaar helemaal gereed is dus ook de komende winter.

Komende week zullen we het een en ander nog tot in meer detail met jullie delen middels onze allereerst VLOG, dus blijf je mail checken voor de benodigde link!

Fijn weekend allemaal, blijf gezond en tot volgende week met meer nieuws!

Voorzitter Cees.