Wat ik graag kwijt wil….

maandag 31 juli, 2017

Aan alle vrijwilligers betrokken bij de organisatie van het EK?WK 2017 Hobie cat,
Afgelopen 10 dagen heeft het EK/WK 2017 Hobie cat bij onze zeilvereniging plaatsgevonden. Alhoewel de wedstrijden en het sociaal programma inmiddels zijn beëindigd, is de organisatie de komende dagen ook nog druk om het evenement af te sluiten (opruimen strand, terreininrichting, nazorg etc.).
Toch wil ik nu alvast graag een enorm compliment uitdelen aan alle betrokken vrijwilligers (waarvan er vele extreem lange dagen op hebben zitten) die met hun inzet voor het evenement onze zeilvereniging en ons dorp enorm positief hebben gepromoot. Ik heb mij laten vertellen dat er meer dan 300 vrijwilligers (meer dan ons ledenaantal) hebben bijgedragen aan het enorme succes van het evenement.

Als je namen noemt, betekent dat veelal dat je andere mensen tekort doet. Dat is geenszins de bedoeling. Toch wil ik de 3 voorzitters die betrokken waren bij de organisatie en het naar Noordwijk halen van het evenement noemen: Klaas van Duin (voorzitter Hobie cat associatie Nederland, Cees Rodenburg (voorzitter ZVN) en Pieter van de Brink (voorzitter organisatiecomité). Waanzinnig wat deze mensen hebben losgemaakt en de energie waarmee zij het hele organisatieteam hebben geënthousiasmeerd.

Binnen onze verenging wordt (helaas) regelmatig en met grote intensiteit op elkaar gemopperd. Het is daarom extra fijn om het zien dat iedereen, als het er op aan komt, in staat is over zijn/haar eigen schaduw te stappen en eensgezind de schouders onder de te klaren klus zet. Laten wij na het evenement deze positieve energie met elkaar vasthouden.

Van te voren werd ingezet op 150 entries. Ik behoorde tot de sceptici die dat aan de positieve kant vonden (immers vorig jaar -2016- in Oostenrijk waren er ‘slechts’110-120 entries). Uiteindelijk heeft het aantal van 280 entries mijn, maar ik denk met mij vele anderen, stoutste verwachtingen ruim overtroffen. Op de slotavond werd verteld dat het het grootste Hobie cat evenement ooit is geweest.
Ik wil nogmaals mijn respect uitspreken voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd om zo’n mooi evenement neer te zetten. Chapeau!
Ik ben blij lid te mogen zijn van zo’n gave vereniging.

Met vriendelijke groet,

Jacob den Houting