Start ZVN jeugdzeilen 2019 vanaf mei

vrijdag 08 maart, 2019

Ook in 2019 biedt de Zeilvereniging Noordwijk haar jeugdzeilopleiding aan. In deze cursus, die van mei tot oktober loopt, leer je geheel zelfstandig met een catamaran op zee te zeilen. Kun je al zeilen? Ook dan ben je welkom, wij brengen je dan verder de fijne kneepjes van het vak bij!

De cursus start in mei maar instromen is ook in de weken daarna nog mogelijk. De lessen vinden plaats op zaterdag (van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur) in een blok tot de zomervakantie en nog een aantal lessen in september. In totaal volg je tenminste 10 lessen waarin alle aspecten van het catamaranzeilen aan de orde komen:
– optuigen en aftuigen van de boot
– koersen varen met bijbehorende zeilstanden (en hoe deze te veranderen)
– sturen en van koers veranderen
– voorrangsregels, zeiltermen en bootonderdelen
– overstag gaan en gijpen
– aanlanden en afvaren van het strand
– omslaan en oprichten van de boot
– man over boord situatie oefenen
– slepen

De lessen bestaan zowel uit theorie als praktijk. Uiteraard ben je zoveel mogelijk aan het zeilen, zo snel mogelijk ook zelfstandig! Je begint met een instructeur aan boord, maar zodra het kan word je begeleid vanuit de motorboot en vaar je samen met leeftijdgenoten. Wel zo leuk, toch?

Je moet zelf zorgen voor de juiste kleding: een wetsuit, een zwemvest en schoentjes. Als het nog wat kouder is (in het begin van het seizoen), is het een optie om een zgn. spray-top over je zwemvest/wetsuit te dragen. Een zwemdiploma is verplicht en je moet tenminste 10 jaar worden dit seizoen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via cwo-jeugd@zvnoordwijk.nl